Kuşbaşı kebap
Etleri ve kuyruk yağını kuşbaşı doğrayın..tuz ve pul biberle ovun ve şişlere iki et bir yağ olmak üzere dizin.. Alev geçmiş mangalda iki yüzünüde çevire çevire kızartın..bu arada kızarırken bıraktığı yağlarla ekmekleri de yağlamayı unutmayın..etlerin piştiğinden emin olduktan sonra yağlı ekmekler üzerine közlenmiş domates ve biberle servis yapın..
afiyet olsun..
Alinazik
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun.Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın.
Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin,kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin
Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin.Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin.
Domates ve yeşilbiberlerle süsleyin,Afiyet olsun..
Patlıcanlı Kebap
Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletin.Bu aşamada kıyma, baharatlar ve zeytinyağını güzelce yoğurun. Üzerini kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin. Dnlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları ister tepsiye isterseniz şişe nasıl arzu ederseniz dizin. Bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayın. Domates, soğan, biber ve sarımsakları koyarak sıcak suda ezmiş olduğunuz salçalı suyu gezdirin. Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.Tepsinin üzerini folyo ile sarın ve 200 derece fırında pişmeye bırakın. 30-35dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise folyoyu alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin.
Afiyet olsun.
Altı Ezmeli
İnce kıyılmış kuyruk yağı, sarımsak, domates, biber, sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiber bir kapta iyice karıştırılır. Kuşbaşı doğranmış etler bu sosla karıştırılır. 2-3 dakika elle yoğrulur ve terbiyelenmesi için 5-6 saat ya da bir gün dolapta dinlendirilir.
Ezmeyi hazırlamak için domatesler közlenir, kabukları soyulup ezilir ve üzerlerine ince kıyılmış sivribiber ile maydanoz serpiştirilir. Ezme servis tabağına koyulur ve üzerine terbiyelenen etler şişe takılıp ızgarada pişirilerek dizilir. Üzerine maydanoz koyulur ve tırnak pide ile servis edilir.
Afiyet olsun.