Türkçe Azerbaijani English French German Russian Slovenian العربية

Özel Menü 2

 

Tavuk pirzola

Patatesler parmak şeklinde(kızartmalık gibi) doğranır. Soğanlar ezilmeyecek şekilde ince ince kıyılır. Derin bir kapta salçalar, tuz ve baharatlar zeytinyağı ile beraber karıştırılarak sos haline getirilir. Tepsiye serdiğimiz tavuk pirzola, soğan ve sosun yarısı ile iyice karıştırılır. Sosun kalanı patates ile karıştırılarak tepsiye dizilir.

Lezzeti arttırmak için, tepsimizdeki boşluklara kestiğimiz domates, yeşil biber ve sarımsaklar dizilir. Önceden 230 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. İsteğe göre pilavla birlikte servis edilebilir. Afiyet olsun.

 

 

Pirinç pilavı

Pirinci bol su ile yıkayın. 20 dk kadar tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu süzün. Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su veya et suyunu, tuzu ekleyin ve önce yüksek sonra kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirin. 10-15 dk dinlendirin, tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

 

Mercimek Çorba

Sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra  iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler  yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.

Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir. Küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır. Çorba servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. Afiyet olsun.

 

İçli köfte

İçi için; soğanları ince ince doğranır.  Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine tereyağı, sıvı yağ ilave edilir ve kavrulur. Sonra soğanları ilave edelir ve kavrulur. Daha sonra salçaları, cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelir ve kavrulur. Hazırlanan iç karışım buzdolabında soğumaya bırakılır.(iç malzemelerin iyice donması taşmaması ve yağının akmaması açısındam önemlidir.)

Hamuru için; bir kaba bulgur konulur ve üzerine sıcak su gezdirilip, şişene kadar beklenir. Sonra yumurta, un, salça, tuz ilave edilir ve iyice yoğurulur. Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirilir ve eller ıslanır. Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edelir. Hamurdan limon şeklinde parçalar koparılır. Yuvarlak olacak şekilde işaret ve orta parmakla açıp inceltilir. Daha sonra hazıırlanmış olan iç harçtan hamurun içine konulur. Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıkları çıkartılarak şekil verilir. Hazırlanan köfteler tepsiye dizip, köftelerin kuruyup çatlamaması için üzeri nemli bir bezle örtülür. kızgın ve bol yağda köfteler kızartılır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

sys-foot-1

Profesyonel Hazır Yemek Servisi!

Büyük bir gururla söyleyebiliriz ki, yemek endüstrisinde , yüzlerce şirkete yemek servisi yaparak, işimizi severek ve büyük bir özveriyle yapıyoruz.

Mutlu Müşteriler

  • Ali KOLTAN

    SYS ile çalışmaya başladığımdan bu yana, şirketimdeki yemek sorunu tam anlamıyla bitti. Tam zamanında yemeklerimizi getirip servisini yapıyorlar. Teşekkürler..

  • 1
  • 2
  • 3

Bize Ulaşın

  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 +90 342 238 37 97
 +90 342 238 37 97
  Eski Nizip Yolu üzeri Mobilyacılar Sitesi 33. Sokak No:4 Şehitkamil / Gaziantep

Bizi Takip Edin