Türkçe Azerbaijani English French German Russian Slovenian العربية

Özel Menü 1

 

Kuru fasulye

Ön Hazırlık:
2 Su bardağı kuru fasulye ayıklanır ve yıkanır. Uygun bir tencere içerisine alınır ve üzeri üç parmak geçesiye kadar soğuk su ile doldurulur.Bir kabın içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilir. Sabah, fasulyenin suyu değiştirilir ve tencere ocak üzerine alınır. Yüksek ısı da tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilir.En düşük ısı da fasulyeler 40 dakika süre ile haşlanır. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soğuk 
sudan geçirilecek. Soğan yemeklik doğranır. 5 Su bardağı kaynar su hazır edilir.Tencereye, 5 Yemek kaşığı sıvıyağı katılır.Yemeklik olarak doğradığımız, 1 Adet soğan konur.Düşük ısı da, soğanlar çevrilerek en az 5 dakika kavrulur.1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Tatlı kaşığı biber salçası ilave edilir, yine düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. 5 Su bardağı kaynar su bu karışımın üzerine dökülür ve haşlanmış kuru fasulye karıştırılır.Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.afiyet olsun.

Pirinç pilavı

Pirinci bol su ile yıkayın. 20 dk kadar tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu süzün. Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su veya et suyunu, tuzu ekleyin ve önce yüksek sonra kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirin. 10-15 dk dinlendirin, tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Tavuk baget

Tavuk parçaları yıkanıp bir kaba alınır. Üzerine yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, rende sarımsak, tuz ve baharatları eklenip karıştırılır. 30 dakika kadar bekletilir.

Fırın tepsisine dizilir. 1 bardak su eklenerek, üzeri folyo ile kapatılıp önceden ısıtılmış  200 derece fırına verilir. Yarım saat sonra folyo alınır. Ve üzerinin kızarması için 15 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Mercimek Çorba

Sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra  iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler  yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.

Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir. Küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır. Çorba servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. Afiyet olsun.

 

sys-foot-1

Profesyonel Hazır Yemek Servisi!

Büyük bir gururla söyleyebiliriz ki, yemek endüstrisinde , yüzlerce şirkete yemek servisi yaparak, işimizi severek ve büyük bir özveriyle yapıyoruz.

Mutlu Müşteriler

  • Ali KOLTAN

    SYS ile çalışmaya başladığımdan bu yana, şirketimdeki yemek sorunu tam anlamıyla bitti. Tam zamanında yemeklerimizi getirip servisini yapıyorlar. Teşekkürler..

  • 1
  • 2
  • 3

Bize Ulaşın

  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 +90 342 238 37 97
 +90 342 238 37 97
  Eski Nizip Yolu üzeri Mobilyacılar Sitesi 33. Sokak No:4 Şehitkamil / Gaziantep

Bizi Takip Edin